Brug en sæbedispenser på en smart facon

11 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

Vi antager i dette eksempel, at en sæbedispenser befinder sig på et toilet, da det er her, man oftest finder den slags, fordi man netop skal vaske sæben af med vand bagefter – det er jo ikke en flaske med desinficerende middel, som man skal smøre ind i hænderne.

Der findes forskellige typer af den slags sæbedispensers, og den bedste slags er faktisk den slags, der aktiveres med en føler, når man holder hånden ind under.

Det kan være lidt forvirrende for mange mennesker, fordi der kan være forsinkelse på, man ved ikke, hvor meget der kommer, og således kan der gå en del til spilde.

Den slags ønsker man selvfølgelig ikke, men man kan eventuelt indstille den til, at der kommer et minimum ud, som man har brug for, så man sparer på sæben på den måde.

Der vil nok altid ende noget ved siden af, fordi man trækker hånden eller hænderne for hurtigt til sig, men stadigvæk er den slags dispensers den bedste slags at benytte sig af.

Det er fordi, at man med denne type af dispenser kommer et minimum i kontakt med andre menneskers berøringer.

Hvis man har en mere almindelig sæbedispenser, om det er den slags, man har købt direkte nede i supermarkedet, og man har fyldt sæben på en pænere dispenser, eller den hænger på væggen til manuelt udtræk, så ender man med at røre hænder med andre mennesker.

For man kan jo risikere, at vedkommende før en, der brugt den dispenser, havde lidt sygdom eller fæces på hænderne, som man nu efterlader på dispenseren.

Desuden vælger man mennesker at påføre hænderne sæbe med det samme, så de er ikke engang renset efter med lidt vand som minimum.

Derfor er finten ifølge os, at du bruger albuen eller en anden kropsdel, gerne med et stykke klæde over, til at få sæben ud af den dispenser, så du undgår at få det på hænderne, som du roder mest på dig selv og andre mennesker med.