Derfor skal du passe på trægulvet

06 juli 2020 Cecilie Mortensen

Trægulve i en bolig kan gøre underværker i ens hjem. Trægulve giver nemlig en finish, som er utrolig smuk, og så er det en skøn måde, du kan få et stykke af naturen ind i din bolig på. Alle trægulve har hver deres unikke udtryk, og der er ikke noget at sige til, at det er blevet et populært gulvvalg i mange danske hjem. 

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at velplejede og velholdte trægulve kan være de flotteste. Derfor er der alle gode grunde til at passe godt på dem løbende. I hvert fald hvis du vil have et gulv, som kan holde sig pænt i lang tid. Lad os bare prøve at sammenligne gulvet med de træmøbler, man kan have udenfor. Hvis ikke de løbende plejes og passes på, så mister de den oprindelige charme, som de havde i starten, da man fik dem. 

Et trægulv kan både få ridser, hakker og miste noget af dets efterbehandling med tiden. Det kan også betyde, at gulvet bliver mere slidt at se på. Og desuden så kan gulvet blive mere udsat, hvis man spilder på det. Væsker og andet vil nemlig nemmere kunne trænge ned i træet og efterlader plamager, som ikke særlig nemt kan fjernes. 

Hvordan passer du bedst på gulvene? 

Der er flere forskellige måder, du bedst kan passe på trægulvet på. Du kan naturligvis undgå at gå ind med sko på, da der ofte kan gemme sig sandkorn m.m., som kan lave mærker. Derudover kan du også bruge filtdutter under de møbler, som bruges oftest, så der ikke kommer hakker. Derudover kan du snakke med et gulvfirma omkring, hvordan gulvet bedst behandles løbende, så det kan holde sig flot i så lang tid som muligt. 

Hvis du ikke kender til et gulvfirma endnu, så kan du starte her: https://gulvkanonen.dk/