DIY-idéer er populære som aldrig før

25 november 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er vildt at tænke på den forvandling, der er sket med, hvordan vi går efter ting, om de skal være skabt i hånden eller være produceret på et samlebånd.

Før i tiden havde man jo ikke andre valg, end at man måtte lave tingene i hånden. Havde man andre til at lave tingene for sig, eller havde man råd til at betale sig fra, at andre kunne lave det for en, så tilhørte man den finere del af samfundet.

Derfor gik mange efter at nå dertil, for ellers virkede man til at være fattig, hvis man måtte genbruge tingene og udnytte dem indtil sidste mulighed og omdanne remedierne til noget andet.

Allerede den beskrivelse lyder som noget, vi stræber efter at kunne i dag.

Senere kom tingene på samlebånd og blev produceret hurtigere, nemmere og direkte til forbrugerne. Nu var det fordelagtigt for et hjem, hvor begge forældrene var på arbejdsmarkedet, at man kunne skaffe tingene hjem hurtigt.

Så ændrede statusforholdene sig

På den tid kunne man jo vise, at man ikke var bundet af hjemmets fire vægge og skulle lave mad og ordne tøj til familien, men at man var et moderne menneske, der havde for travlt til at tænke på den slags.

Men nu om dage er det ikke så smart, at man negligerer børnene eller bare ens egen fritid. Stress er blevet et samfundsproblem, og der er rigtig mange, der går ned med flaget.

Derfor bliver man bedt om at geare ned og finde sig en hobby eller bare lavet noget helt andet, end hvad man plejer – gerne noget, der er uafhængigt af elektronikken.

Derfor giver flere og flere sig i kast med projekter, de laver selv og prøver sig frem med, de såkaldte DIY-projekter.

De kan være meget forskellige fra det helt små til det helt store, men sådan ser tendensen ud til at fortsætte de næste par år i hvert fald at lave den slags.

Du kan formentlig finde flere af den slags projekter og inspiration her: https://kastrupavisen.dk/