Elevationsseng – Den bedste i test

14 november 2017 admin
Senge-testeren.dk

Senge-testeren.dk er et forbrugerside der laver tests af mange forskellige produkter indenfor senge branchen. Det er et online magasin der er til for at give forbrugeren en bedre indsigt i det produkt de vil købe. Testpanelet anbefaler kun produkter de selv kan stå inde for og som er testet ud fra en række forskellige faktorer.

Test af elevationssenge ved Senge-testeren.dk

Når du køber en elevationsseng er der altid en ekstra dimension du bør være opmærksom på. I elevationssenge er der, i modsætning til almindelige senge, både en motor og et mekanisk element.

Kvaliteten og forståelsen af motoren og det mekaniske element er af afgørende vigtighed for, om din elevationsseng bliver en god oplevelse for dig. Det er vigtigt, at du ved køb af en elevationsseng er ekstra opmærksom på, at din seng er af høj kvalitet – både hvad angår sengens komfort og elektronikken bag.

Mange danskere tænker slet ikke over, hvor vigtigt en god nats søvn egentlig er, men der er mange fordele ved at sikre en god nats søvn. Bl.a. kan koncentrationsevnen blive forbedret væsentligt, man får mere energi og det kan mærkes med det samme. Har man ondt i kroppen og specielt i ryggen, er en elevationsseng en god investering.

I testen af elevationssenge har Senge-testeren.dk kigget på mange forskellige parametre.

Der er kigget på madrassens hårdhed, fjedre i sengen, pris og design.

Panelet har valgt to af de bedste elevationssenge ud og gennemtestet dem. De to mærker er fra hhv. Ophelia og Athena.
Ophelia er suveræn
Testvinderen af elevationssenge blev Ophelia Lux Elevationsseng. Den koster hos forhandleren knap 16000 kr.

Ophelia er en Lækker og yderst komfortabel elevationsseng, der kan reguleres efter behov. Den er lavet af naturlatex, som har mange gode egenskaber. Med en seng af naturlatex får du optimal komfort og det ypperste soveklima.

Naturlatex er selvventilerende. Det betyder, at materialet sikrer, at der cirkuleres luft igennem, så madrassen holder sig frisk og velluftet og du har derfor en frisk seng året rundt.

Derudover er naturlatex også et allergivenligt materiale.

Med en seng af naturlatex behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan din liggeposition er – madrassen tilpasser sig dig og giver støtte de steder du har behov for det. Alle Ophelia Lux senge er inddelt i 7 komfortzoner. Madrassen er vendbar, så du kan vende den, som du vil.

Komfortzonerne er opdelt i nakkezone, skulderzone, lændezone, hoftezone, og så igen lændezone, skulderzone og nakkezone. Herved får din skulder og nakke, som er nogle af de mest udsatte områder på din krop, altid den støtte, de fortjener.

Denne seng er med medium hårdhed, som anbefales til folk, der vejer 65-85 kg. De medfølgende ben er 19 cm høje og af stål. Hvis du ønsker andre ben, kan disse tilkøbes. Størrelsen på sengen er 180×200.

Senge-testeren.dk anbefaler Ophelia Lux Elevationssengen, som den bedste hvis du skal ud og købe ny seng.

Bedst til prisen, er den dansk produceret Athena Elevationsseng
Testpanelet finder Athena som bedst til prisen, med en pris på knap 12000 kr. Sengen er blandt de bedste som testpanelet fandt, men den kommer altså kun ind på pladsen som bedst til prisen.

Elevationssengen er testet adskillige gange og anbefales uden omsvøb til personer med rygproblemer, sengen giver en god komfort og er behagelig at sove i.

Hos Senge-testeren.dk ved de, hvor svært det kan være at finde frem til den bedste elevationsseng. Det kan især være svært, hvis du som forbruger ikke har et indgående kendskab til, hvilke specifikationer du skal lægge mærke til, når du kigger på elevationssenge.

De var derfor rundt hos en håndfuld danske forhandlere af elevationssenge med henblik på at finde de modeller, der er bedst til prisen.
8 elevationssenge udvalgt udfra 6 parametre
8 elevations senge blev udvalgt til at være med i testen, ud fra følgende faktorer, Kvalitet, Komfort, Elevationsmotorens funktionalitet, design og fremfor alt Pris.

Som nævnt ovenfor blev der opstillet en række kvalitetsindikatorer til at finde frem til de bedste elevationssenge, vi kigger nærmere på kvalitets indikatorerne her under:

Kvaliteten:

Kvaliteten er den vigtigste faktor. Du bruger i snit en tredjedel af dit liv i sengen, hvorfor du ikke bør gå på kompromis med kvaliteten, når du skal vælge ny seng. Derfor har denne faktor også været altoverskyggende i vores valg af de bedste senge. En dårlig kvalitet giver alt andet lige en dårlig nattesøvn.

Komforten:

Og komfort hænger på mange områder sammen. I forbindelse med vores jagt efter de bedste elevationssenge har vurdering af komforten været det samme som vurdering af fjedretype. Der er nemlig stor forskel på nutidens fjedretyper, når det kommer til kvalitet/komfort. De bedste fjedretyper er multipocket- og pocketfjedre.

Elevationsmotorens funktionalitet:

Motoren i en elevationsseng skal fungere upåklageligt, ellers er der ikke meget ”sjov” ved at have en seng med elevation. Derfor var test panelet selvfølgelig meget opmærksomme på, hvordan motoren virkede hos de forskellige elevationssengemodeller, en ret værdifuld iagttagelse ved elevationssengene var at senge, som er udstyret med en motor fra producenterne Linak eller Okin, fungerer upåklageligt.

Designet:

I dagens Danmark spiller sengenes design også en rolle. Derfor var dette et punkt testpanelet også havde in mente, men valg af design afhænger meget fra person til person, hvorfor dette var en faktor der ikke blev påtænkt den store værdi sammenlignet med for eksempel komfort.

Prisen:

Med målet om at finde de bedste elevationssenge til prisen, så var det selvfølgelig nødvendigt at kigge på prisen. Hos Senge-testeren.dk er man af den overbevisning, at det ikke kan betale sig at give for meget for en elevationsseng, der ikke afspejler en ligeså høj kvalitet som prisen. De 8 test senge ligger i prisen fra 14999 kr til 54999kr og høre altså ikke til under budget købet.

Fastheden:

Det absolut vigtigste du bør fokusere på, når du skal finde en elevationsseng, som er bedst egnet til dig, det er fastheden. Fastheden er nemlig i høj grad med til at ”bestemme”, hvor godt du kommer til at sove.Og hvilken fasthed er så bedst til dig og dit behov? Når du vil finde den optimale fasthed, skal du tage udgangspunkt i din vægt.

Nedenfor er listet de tre fastheds opdelinger du med fordel kan tage udgangspunkt i:
Under 75 kg: Medium fasthed og pocket-fjedre,
75 kg – 95 kg: Fast fasthed og pocket-fjedre,
Over 95 kg: Fast fasthed og multipocket-fjedre
Størrelsen er også vigtig
Størrelsen spiller også her en vigtig rolle, ikke alle tænker over størrelsen på sengen, lige med undtagelse af at der skal være plads til den i soveværelset, det kiggede test personerne også på. Er der en eller to personer, som skal sove i elevationssengen?

Hvis tilfældet er to, så er det optimalt at vælge en elevationsseng, der minimum måler 180×200 cm. Er der kun én person som skal bruge sengen, så kan du fint nøjes med en 120×200 cm. Har du tit overnattende gæster eller har du et kompakt soveværelse, så anbefaler test panelet, at du vælger en trekvart-elevationsseng (140/160 x 200 cm).

Skal du have maksimal værdi for pengene, så anbefaler Senge-testeren.dk selvfølgelig, at du finder en elevationsseng ud fra følgende faktorer: kvalitet, komfort, elevationsmotorens funktionalitet, design og pris.