Glem ikke at prioritere malerarbejdet, når du sætter i stand

13 april 2021 Mathias Nielsen

Er du i gang med at sætte boligen i stand, eller trænger der bare til at blive malet i hjemmet, så kan det være fristende bare lige at smutte hen og købe en bøtte billig maling, og så få klasket det op på væggen. Så enkelt kan det i princippet godt gøres, men det er langt fra tilrådeligt at bruge sådan en fremgangsmåde, hvis du vil have boligen til at se lækker ud.

Hjemmets rum er defineret af farverne på vægge, gulve og lofter, men også af den håndværksmæssige kvalitet af arbejdet. Det er nemlig tydeligt at se, hvis malerarbejdet er lavet af en amatør, der ikke har forstand på, hvordan det egentlig skal gøres eller som ikke har de rette redskaber til projektet.

Du bør i stedet hyre et rigtigt malerfirma til at udføre arbejdet. Der kan du nemlig være helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt. En faglært maler med den rigtige erfaring kender til de forskellige teknikker der er, til at male vægge, lofter, træværk og så videre. Det er nemlig en hel proces med slibning, grunding og særlige penselstrøg, som vi almindelige mennesker slet ikke har en jordisk chance for at kende til.

Dertil kommer, at maleren vil vide lige præcis, hvilken type maling, der passer til de enkelte overflader. Ved at anvende den rigtig maling sikrer man, at malingen flyder pænt sammen og at slutresultatet bliver tip top.

Det kan du gøre selv

Det du dog selv kan gøre, som maleren ikke kan, det er at du kan tænke over farverne du gerne vil have malet. Frem for bare at vælge konventionelle hvide vægge, kan du jo overveje at bruge nogle farver, der spiller godt sammen med dine møbler og billederne på væggen. Eller farver som du bare synes er smukke. Find en malermester i Odense her.