Grundig forberedelse giver smukkere gulve

19 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Som med alt andet er et godt og grundigt forarbejde det, der ofte gør forskellen, når der ønsket et godt og positivt resultat. Det gælder selvfølgelig også, når du skal have afslebet dine trægulve. Træ er stadig levende selv om det er blevet lavet om til træplanker og ligger som dit gulv og over tid vil det blive trist og gråt. Det gælder også selvom du vasker det med plejende sæbe. 

Det betyder at gulvene på et eller eller andet tidspunkt skal afslibes. Ofte er det nok med en let afslibning da de fleste gulve er blevet afhøvlet. Det er ikke så tit længere at man findes smukke gamle trægulve gemt under et slidt gulvtæppe. Selvom det selvfølgelig sker. Du kan læse mere om gulvafslibning her https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/.

image

Godt forarbejde giver smukkere gulve

Inden du får afslebet gulvene er det en god ide at forberede gulvene. Især hvis du selv har planer om at afslibe gulvene, for her begynder det at koste dig penge, når du tager maskinen ud af butikken. Det er ofte muligt at leje en afslibningsmaskine og købe sandpapir hos en professionel gulvafsliber, hvis du ikke ønsker at de skal udføre opgaven. 

Det første du skal gøre er at gå gulvene igennem for løse søm. Den skal du banke ned. Løse søm vil ødelægge det dyre sandpapir, hvilke vil gøre at projektet bliver markant dyrere. Det har også den betydning at du skal stoppe op. Jo flere gange du skal stoppe jo mindre smukke gulve får du. Du får til gengæld for arbejdet gulve, der ikke knirker. Det næste du skal gøre er at vaske og rengøre gulvene. Er de beskidte når de afslibes, vil skidtet blive slebet ned i gulvene. 

Fjern gulvpaneler, så maskinen kan komme helt ind til væggene og sørg for at ledninger bliver hængt op. Nu er du klar til at afslibe dine trægulve.