Hængestole til stue og have – find dem online

11 maj 2020 Astrid Pedersen

Er du en stor fan af hængekøjer, men har du samtidig behov for at kunne tilbringe mere tid siddende end liggende? Så skulle du overveje at investere i enten en hængestol eller i en siddehængekøje. Med en sådan anordning kan du både læse eller hygge med børnene – og ikke blot sove til middag!

Hvad er en hængestol?

En hængestol er en slags hængekøje, som er velegnet til at sidde i. Hængestolen er udformet som en hængekøje, men til forskel fra en hængekøje spændt ud på en tværgående rundstok. Hvor man i en hængekøje typisk vil ligge med fødderne i vejret, vil man i en hængestol sidde mere eller mindre oprejst.

Hængestolen er særdeles velegnet til samvær med mindre børn, og derfor utroligt populær i børnefamilier. Til amning er en hængestol intet mindre end genial, idet hængestolen udgør den perfekte støtte omkring mor og barn og samtidig vugger blidt.

Du kan få hængestole til såvel udendørs som til indendørs anvendelse. Og er du ikke i besiddelse af et træ eller andre muligheder for ophæng af din hængestol i din have, kan du erhverve dig et praktisk stativ, på hvilket din hængestol kan monteres på tryg og sikker vis.

Hvad er en siddehængekøje?

En siddehængekøje har meget til fælles med såvel en almindelig hængekøje som med en hængestol. Men i modsætning til en hængestol har siddehængekøjen ingen tværstang – og til forskel fra hængekøjen er en siddehængekøje temmelig kort.

I en siddehængekøje sidder eller ligger du på tværs, og er således mere oprejst i din stilling end i en klassisk hængekøje. Du kan få siddehængekøjer og hængestole i de samme solide og fleksible stoffer som anvendes til klassiske hængekøjer. Og så fylder de mindre i længden end de lange hængekøjer, som trods alt kræver en del plads.

Køb hængstole på haengekoje.dk