Hvorfor vælge et dansk webhotel?

17 september 2021 Emilie Jacobsen

Hvis du har set lidt på det med webhoteller, har du sikkert fundet ud af, at de udenlandske webhoteller typisk er billigere end de danske. Så hvorfor vælge et dansk webhotel frem for for eksempel et amerikansk? Det er der en række grunde til, som vi kommer ind på herunder. Vi har skrevet artiklen i samarbejde med webhotel-guiden.dk. De opbygget en omfattende side, hvor de guider dig til, hvilket webhotel der vil være det bedste for dig. 

Først og fremmest er et dansk webhotel en god ide, fordi du får kundeservice på dansk. Når du vælger et udenlandsk webhotel, vil du typisk have adgang til kundeservice på engelsk. I dag bliver der talt engelsk i stort set alle lande, hvilket betyder, at kundeservicedelen ofte bliver udliciteret til lande som Indien og Fillippinerne. Det kan pludselig skabe en sprogbarriere, at I er to personer, der kommunikerer på engelsk, selvom det ikke er jeres modersmål. Der kan det være langt enklere for dig at vælge et dansk webhotel og dermed kommunikere på dansk. 

Mulighed for at få en lidt hurtigere hjemmeside med dansk webhotel 

Hvis din hjemmeside udelukkende henvender sig til danske kunder, er der jo ingen grund til, at din hjemmeside ligger på en server i for eksempel USA. Når dine kunder, der sidder i Danmark, vil søge dine produkter frem, sender de en forespørgsel til serveren i USA, der så viser siden til dem.

Selvom alt i dag foregår på et øjeblik, også den form for trafik over Atlanten, kan det stadig være med til at gøre din hjemmeside en smule langsommere. Der er altså tid for dig at vinde ved, at du i stedet vælger en dansk server. I det tilfælde skal kundens forespørgsel jo bare sendes til den danske server, der kan returnere siden endnu hurtigere end den amerikanske.