Hvornår skal jeg tilkalde en boligadvokat?

27 juli 2020 Astrid Pedersen

Ideelt set bør du alliere dig med en dygtig boligadvokat fra det øjeblik du indleder din bolig jagt. På den måde er du sikker på hele tiden at have en dygtig fagperson og sparring partner ved hånden.

Får du en bolig i kikkerten kan din boligadvokat hjælpe dig med at vurdere om det kan betale sig at kontakte den pågældende ejendomsmægler. Måske har din boligadvokat forhånds kendskab til boligen, til lokal området, eller til den bolig forening som boligen tilhører. På den baggrund vil din boligadvokat kunne fortælle dig om det er umagen værd at gå videre med projektet.

Lad din boligadvokat gennemlæse boligens dokumentation

Har du allerede fundet din potentielle drømmebolig kan du med sindsro skrive under på købsaftalen så længe denne er forsynet med det der kaldes et advokat forbehold. Med en advokat forbehold i købsaftalen er boligen reserveret til dig i fjorten dage mens du gennemlæser al relevant dokumentation som vedrører boligen og lokal området.

Du har måske hverken tiden, overskuddet eller de nødvendige forudsætninger for at kunne foretage en grundig gennemlæsning af disse dokumenter. Hvis du ikke gør det går du måske glip af oplysninger om forhold som kan have indflydelse på din beslutning om et køb.

Det er her din boligadvokat for alvor kan komme på banen. Boligadvokaten har rutinen og erfaringen til lynhurtigt at kunne gennemskue dokumentationen og se om sådanne forhold skulle være til stede. Det kan for eksempel være mangelfuld drift af ejendommen eller en sløj økonomi i bolig foreningen hvilket kan få indflydelse på dine månedlige omkostninger ved at bo i lejligheden. Eller det kan være lokal planer som afslører bygge projekter som kan påvirke husets værdi.

Med en boligadvokat kan du, sagt på en anden måde, undgå at din boligdrøm forvandles til et mareridt. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/