Kan man argumentere med skrotpriser?

25 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Nej, bare rolig, vi skal ikke ned at diskutere i sprogets beskaffenheder angående, at det er korrekt, at man ikke kan diskutere med priser, for priser et et dødt element, der ikke kan snakke retur ligesom mennesker.

Vi taler mere om, hvorvidt det kan retfærdiggøres, at man debattere med dem, man skal forhandle om skrotpriser med, hvis man er ude i at skulle afhænde noget til skrot.

Som det første er det jo vigtigt, at man finder nogle, der er interesserede i at aftage noget eller alt af ens skrot, så man slipper for at skulle køre for mange gange – og er man heldig, så kan det være, skrotsælgeren ligefrem kommer ud for at afhente det, hvis man ved på forhånd, hvad man ligger inde med.

Så slipper man jo selv for transporten, og den pris er jo også værd at tage med. Og noget skrot er jo mere værd i sig selv alene i prisen i sig selv, men også fordi det er let at omdanne, eller man let ved, at man kan sælge det videre.

Det er jo også det, man slipper for, når man kan afsætte det til en skrothandler, der har de rette kontakter, så man slipper for selv at skulle sælge det videre direkte.

Derfor skal man jo også have in mente, at man nok ikke kan forvente at få den fulde, ønskede pris for ens skrot hver gang, da skrotsælgeren jo også skal tænke på videresalg, eventuelt lidt istandsættelse og måske transport for at få det ud i sin forretning.

Nogle gange har man jo ikke selv en idé om, hvad ens skrot er værd, så man afventer lidt ligesom i en pistolduel, hvem der byder ind først med en pris.

Dog mener vi, at du bør se det praktiske i, at du kan komme af med, at det måske bliver hentet, og så ligger det ikke og flyder hjemme hos dig.