Køb en brugt bil, og slip for årelang gæld

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Er du i markedet efter en bil – måske endda din første nogen sinde? Så er du sikkert ekstra opmærksom på bil reklamer på tv og internet. Du bider mærke i specifikationer og beskrivelser af ekstra udstyr, og du ved hvad det vil sige at en bil er forsynet med et særligt energi mærke. Du bruger tid på at tænke over hvorvidt din nye bil skal køre på benzin eller på diesel, eller om du skal vælge en el eller hybrid bil som alternativ. Og måske har du allerede været på besøg hos din lokale bil forhandler og fået en prøvetur i en af favorit modellerne.

Fordele ved at købe en brugt bil frem for en ny

Du har helt sikkert også kviet dig når du så prisen på en ny bil. I Danmark er det nemlig utroligt dyrt at købe en fabriksny bil, idet prisen på disse er pumpet op i et leje hvor det kan være svært at være med. Som helt almindelig lønmodtager skal man i langt de fæleste tilfælde ud og optage et bil lån for at kunne finansiere købet af den nye bil. Og er du på et tidspunkt i dit liv hvor du har brug for fleksibilitet, har du måske ikke lyst til at gældsætte dig i flere år.

Derfor bør du overveje om ikke den nye bil skal være en brugt én af slagsen. Du kan sagtens finde en rigtig pæn og velholdt brugt bil hos en forhandler, og samtidig slippe med at betale en brøkdel af dennes nypris. Samtidig kan du være heldig at der følger en masse spændende elektronisk ekstra udstyr med uden at du behøver at betale en merpris. Og så slipper du for at skulle bruge årevis på at afdrage på din bil.

Du kan læse mere om køb af såvel nye som brugte biler på https://xn--fartglde-o0a.dk/guide-skal-du-vaelge-en-ny-eller-brugt-bil/