Man kan møde folk, man kender på et misbrugscenter

09 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Mange gange foregår behandlinger på nogle behandlingscentre for misbrug ved, at man taler i grupper eller laver nogle opgaver eller øvelser sammen, for misbrugere kender misbrugere bedst og ved, hvordan de fungerer, så når man sætter den erfaring sammen til at få det bedre og ikke forværre tilstanden ude i normale hverdag, men i beskyttede rammer, så kan der ske store forandringer til det bedre.

Og så kan det ske, at man støder på nogle mennesker, som man kender, og det kan være alt fra gamle skolekammerater til arbejdskollegaer eller fjerne familiemedlemmer.

Og det kan komme bag på en, fordi man ikke havde forestillet sig, at denne person kunne ende i et misbrug, men det siger bare noget om, at et misbrug kan ramme alle uanset hvad, og det kan være svært at sige, om det er miljøet eller arven, som gør, at man bliver misbrugere.

Misbrugscenter

Man bruger hinanden gavnligt på et misbrugscenter

For der er jo nogle, hvoraf de er kommet fra et knækket hjem, hvor man kan forstå, at de ender i et misbrug, fordi de har skulle kæmpe med så meget fra en tidlig alder.

Eller også er de blevet introduceret for misbrug af familie eller venner i en ung alder, så det var svært at undgå, og man endte med at hænge ud med den slags mennesker fremover, så det ødelagde det meste af ens liv.

Men i den omvendte grøft kan man have succesfulde mennesker med en karriere, familie og alle de andre ting, der giver dem glæde, men så sker der noget, som der sender dem ud i et misbrug, og de har ellers aldrig været i nærheden af den slags før.

Og det er alle af den slags typer, som man kan sætte sammen, der så sammen finder ud af på centeret, hvordan de kan få det bedre.