Prisen på en hund

26 maj 2020 Astrid Pedersen

Drømmer du om at anskaffe en hund, som kan være din trofaste ven og følgesvend gennem mange år? Så har du sikkert allerede besluttet hvilken race, du ønsker dig, og måske endda fundet alt det spændende udstyr, som skal til. Men har du overvejet det ansvar, den økonomiske belastning og det store arbejde der følger med det at have hund?

En hund er et dyrt bekendtskab

Beregninger viser at en gennemsnits hund kommer til at koste sin ejer op imod to hundrede tusind kroner i løbet af sin levetid. En hund lever som regel i omkring 10 – 12 år, og skal igennem alle disse år fodres, vaccineres, forsikres, tilses af dyrlæge og have udstyr og tilbehør.

Det er meget vigtigt at du tager disse forhold i betragtning før du anskaffer en hund. Spørgsmålet “Hvad koster en hund?” har således ikke et entydigt svar. Selv om du er i stand til at betale hundens anskaffelses pris på mellem fem og ti tusind kroner, bør du samtidig kunne afsætte poster i dit budget gennem de næste mange år til dækning af oven for beskrevne udgifter.

Der ud over er det en rigtig god idé at lave en opsparing på en selvstændig konto, som kan fungere som buffer i tilfælde af at hunden skal indlægges på et dyrehospital eller tilbringe længere tid i en hunde pension. Først når du kan fremvise et budget som kan indeholde disse poster er det økonomisk forsvarligt at anskaffe en hund.

Der er meget arbejde i en hund

Ud over det økonomiske ansvar påhviler der dig også et ansvar for hundens trivsel og velbefindende. En hund skal som minimum luftes tre gange om dagen. Har du ikke have, skal du således gå med hunden morgen, eftermiddag og aften. Og så skal du selvfølgelig sørge for at hunden er aktiveret efter behov.

Du kan finde en mere udtømmende tjekliste omkring hundehold på vores-dyr.dk