Sådan finder du nemt det rigtige lån for dig

20 september 2021 Emilie Jacobsen

Hvis du gerne vil tage et lån hos en privat låneudbyder, kan det i dag være svært for dig at finde ud af, hvem du skal henvende dig til. Der findes så mange udbydere på markedet, og du har sikkert hørt nogle vilde strækhistorier. Sådan har du jo ikke lyst til at ende. 

Heldigvis findes der en smart løsning på det problem, nemlig Bankly. Hos Bankly kan du ansøge om et lån, og så modtager du tilbud fra de låneudbydere, der vil låne dig penge. De går altså et skridt videre end andre sammenligningstjenester. Du har nemlig mulighed for til at starte med at definere, hvor meget du gerne vil låne, hvor længe du gerne vil låne pengene, og dermed altså definere hvor meget du kan betale af hver måned. 

Derefter er det kun de låneudbydere, der matcher det, som du har indtastet, der sender dig et tilbud. Du kan derefter i ro og mag se de forskellige tilbud igennem og finde ud af, hvilket der passer bedst til dig. For eksempel er det en god ide, at du finder ud af, hvad andres oplevelser med låneudbyderen har været. 

Sådan vurderer du et lån

Når du skal vurdere et lån, bør du altid se på, hvor meget ÅOP er på, og hvor meget du samlet vil komme til at betale tilbage til låneudbyderen. Det er med til at give dig en god fornemmelse for, hvor dyrt lånet egentlig er.

ÅOP er en samlet betegnelse for renter og gebyrer. Det bliver opgivet som en procentsats per år. Det er derfor det tal, der giver dig det bedste billede af, hvor dyrt et lån er. ÅOP skal være så lav som muligt, for at dit lån er så billigt som muligt. 

Mange låneudbydere oplyser, hvor meget du i alt kommer til at betale tilbage til dem. Hvis du for eksempel tager et lån på 50.000, kan det være, at de skriver, at du samlet kommer til at betale 64.000 kroner tilbage til dem. Dermed ved du altså, at du kommer til at betale 14.000 kroner i alt i renter og gebyrer for lånet.