Skal jeg vælge dansk eller udenlandsk hosting?

08 september 2021 Emilie Jacobsen

Når du opretter en hjemmeside, skal du altid forholde dig til, om du ønsker dansk eller udenlandsk hosting. Alle hjemmesider har brug for en hostingløsning. De skal jo være placeret et sted. De kan ikke bare flyde frit rundt på nettet, selvom det virker sådan. Din hjemmeside hosting eller webhotel, som det også kaldes, placerer altså hjemmesiden på en server. Vælger du en dansk server, står den typisk i Danmark, vælger du en udenlandsk server, står den typisk i udlandet. 

Om du skal vælge en dansk eller udenlandsk server, kommer an på en række faktorer. En af dem er, hvem du henvender dig til med din hjemmeside. Hvis du henvender dig til danskere, kan det være smart for dig at have dansk hosting. Særligt hvis du gør det i professionel sammenhæng. Det kan nemlig gøre din hjemmeside en smule langsommere, hvis du vælger udenlandsk hosting. Da søgningen jo så skal sendes fra Danmark til udlandet og så tilbage til Danmark igen.  

En god dansk hosting at overveje er den fra Simply.com. De har flere forskellige pakker at vælge imellem, der både henvender sig til private og til virksomheder. Du vil derfor nemt kunne finde en, der passer til dit behov. 

Dansk eller engelsk kundeservice

Et andet aspekt i forhold til, hvilken form for hosting du skal vælge er, om du vil have dansk eller engelsk kundeservice. Ved at vælge et dansk webhotel som simply.com får du selvfølgelig dansk hosting. 

Vælger du derimod et udenlandsk webhotel, vil du typisk få engelsk kundeservice. De udenlandske webhoteller er ofte lidt billigere end de danske, men hvis du ikke har det godt med at få kundeservice på engelsk, er det altså alle pengene værd, at du bruger en smule ekstra på et dansk webhotel, hvor du har mulighed for en dansk kundeservice. Det kan være med til at gøre, at du nemmere kan løse de problemer, der er opstået.