Udenlandske aktører hitter med tv-serier

25 maj 2020 Søren Black

Vi streamer som aldrig før

Er du en af de mange, der har klippet dit antennekabel, så er du langt fra alene. Flere og flere tv-seere herhjemme ser nu deres indhold fra en af de store udenlandske streamingtjenester. Men også Danmarks Radio oplever, at flere af deres seere streamer deres programmer. I 2019 satte Danmarks Radio således rekord, ved at danskerne benyttede hele 5 mia. minutters forbrug på deres streamingtjeneste. Derfor er statsradiofonien da også begyndt at gøre en del af deres indhold tilgængeligt online, inden det bliver sendt på flow-tv. Hvor Danmarks Radio har et bredt udvalg af nyheder, dokumentar og tv-serier på deres streamingtjeneste, så er det først og fremmest tv-serierne, der har gjort udenlandske aktører som HBO Nordic og Netflix så populære herhjemme.

Høj brugervenlighed og mange penge

Selvom tv-serier som Matador og Badehotellet stadig trækker mange seere til, så har det danske indhold de senere par år fået stærk konkurrence fra især Netflix og HBO Nordic. Netflix har været utrolig dygtige til at skabe høj brugervenlighed ved at levere en platform, hvor du for eksempel let kan pause dine serier, eller spole i dem, hvis du får brug for det. Også på indholdsiden har Netflix virkelig imponeret med deres tv-serier. Her har vi som tv-seere virkelig fået at se, hvad man kan levere, når bare der er penge nok. Et godt eksempel er den storslåede tv-serie The Crown, hvor vi følger den britiske kongefamilie med Dronning Elizabeth i centrum af begivenhederne.

Fantasyserie hvor hovedpersonerne aflives

Selvom HBO Nordic ikke har været helt så langt fremme med brugervenligheden på deres platform, så har de dog stadig fået mange seere herhjemme de sidste par år. Dette skyldes ikke mindst tv-serien Game of Thrones. Den amerikanske middelalder-fantasy serie, der har en række danske skuespillere på rollelisten, har vakt stor opsigt ved blandt andet at være meget uforudsigelig. Og så har forfatternes vilje til flere gange at aflive hovedpersonerne også skabt en del opmærksomhed om denne serie.